090521


Datum: 2009-05-21 Tid: 22:30:14

The Used - Smother Me

Den här låten har betytt väldigt mycket för mig en gång i mitt liv och nu får den mig att tänka tillbaka på gamla minnen. Bortsett från det så är det en riktigt skön låt och både texten och musiken ger mig gåshud. Den är helt klart en av mina favorit låtar genom åren, och den blir lixom bara bättre och bättre ju mer man hör den.

hold me too tight


Datum: 2009-05-21 Tid: 21:58:30



Okej. Det här är inte bra..Skolan slutade igår och jag har redan vänt på dygnet rejält.
Igår somnade jag nästan på en gång när jag kom hem från skolan, och vaknade inte ordentligt förrän vid halv 8, vilket gjorde att jag låg vaken halva natten och blev väckt av att telefonen ringde klockan 12 imorse. Jag var vaken till klockan 15 idag ungefär då jag gick och la mig och inte vaknade förrän några timmar senare, och på grund av det är jag hur pigg som helst nu. Med tanke på att jag ska upp senast 9 imorgon och packa inför klassresan i helgen så måste jag gå och lägga mig rätt tidigt ikväll, och det verkar just nu rätt omöjligt. Inte så lyckat med andra ord.. Eheh :)

Så.. Nu är jag tillbaka och skriver igen.
Har varit en rätt fullspäckad vecka så som vanligt har jag inte haft mycket tid över. Men.. min vecka har sett ut ungefär så här:
Måndag: åkte Mamma och hennes man iväg på konferens båda två så jag hade lägenheten för mig själv över en natt. Rätt skön dag i skolan har jag för mig, och senare blev det träning. Jag var ensam målvakt så det blev rätt hårt, vilket bara var roligt. Att det hade regnat och att planen var i stort sett enbart lera kanske var mindre roligt, men det funkade ändå, och då träningen nådde sitt slut var jag täckt av lera från topp till tå. Mysigt värre... eller kanske inte. J kom hit och gjorde mig sällskap under natten, och räddade mig samtidigt från alla spöken och sånt. Rätt okej faktiskt.

Tisdag: Heldag profil i skolan och den spenderade vi med att göra klart Cabarén. Vi blev färdiga med i stort sett allting, och jag är helt säker på att vår cabaré kommer bli klockren! Åt sallad på picasso med hela gänget och kvällen spenderade jag sen med att plugga stjärten av mig inför onsdagens SO-prov.

Onsdag: Rätt skön dag faktiskt. Var ner och kollade på Musikklassens musikal nere på Joar och den var faktiskt rätt bra bortsett från alla tabbar med ljud, ljus osv. Blev rundgång ett flertal gånger, de satt på fel låt, glömde sätta på micken osv osv. Rätt synd faktiskt och jag hoppas verkligen att det inte är något som kommer hända då vi har cabaré. Det får det inte göra. På eftermiddagen var det prov som sagt, och det gick förvånansvärt bra faktiskt. Efter det bestämde jag och Julia oss för att åka ner på rugbyträningen inför onsdag som redan hade börjat. Vi kom dit när det var si så där 10 minuter kvar av träningen men eftersom Totte var snäll nog att stanna kvar med oss tjejer så lärde jag mig en del ändå.. Eller, jag vet iallafall hur man ska passa. Det är ju alltid något iallafall. Eheh (a)
Kvällen spenderade jag i sängen, som sagt, och eftersom jag på något vis lyckat bli himla förkyld så kunde det inte bli så mycket bättre om jag får säga det själv.

Nu ska jag krypa ner under täcket igen och se slutet av Dirty Dancing 2.
Halv 12 imorgon drar jag iväg med klassen till Västerås. Vi ska bo i stugor, skratta, leka, bada, grilla, ja.. verkligen njuta av den sista tiden tillsammans. Vi hörs när jag kommer hem på söndag!
Puss på stjärten!
J.

I don't care if I lose my mind


Datum: 2009-05-17 Tid: 17:42:04


Söndag igen och kommande vecka ser riktigt lovande ut.
Endast skola i tre dagar varav en är heldag profil och eftersom jag sitter i manusgruppen till cabarén är det vad som väntar hela tisdagen. Helgen spenderar jag med klassen i Västerås och är inte hemma förrän söndag. Det blir bland annat femkamp med båtrace och massa annat, så det ser jag verkligen fram emot kan jag lova!
Ska göra mitt bästa med bloggandet men som vanligt lovar jag inget då jag har alldeles för lite tid över nu för tiden. Efter den här veckan är det bara en skolvecka kvar innan det börjar arbetas med cabarén på heltid. Helt okej om ni frågar mig.


Förresten.. Jag såg precis reprisen av Eurovision song contest och Norge var helt klart värda att vinna. Alexander Ryback's låt Fairytale var ju en klass för sig och grabben har ju grym scennärvaro och sångröst. Jag måste erkänna att jag fastnade för låten första gången jag hörde den, och nu blir den bara bättre och bättre. Trallvänlig och svängig, det är ju precis hur en vinnarlåt av ESC ska vara, tycker ni inte?
Aja.. På min hjärna är den iallafall fast, det är en sak som är säker. Nu är det alltså inte så svårt att lista ut vilken låt som kommer höras ifrån badrummet varje gång jag duschar.. Dock kanske snäppet sämre version än vad Alex gjorde, men äsch.. detaljer. Ehe.

Nu iallafall ska jag umgås med Mami (som åker bort imorgon), duscha och se till att få ordning på mitt rum. Just nu ser det ut som bombnedslag där inne, och jag menar.. det gör det ju aaaaldrig annars så. Hehe.
Men men.. see yah later!
J.

I've got a space in my diary tonight


Datum: 2009-05-16 Tid: 14:52:48


Han är snygg och sjunger som en gud.. Kan man annat än falla för honom?

Gårdagen var grym! Jag och Elin tog tåget till Stockholm vid halv två, och ca en och en halv timme senare var vi framme i kungsan. De närmaste 4 timmarna satt vi och väntade och klockan sju drog det hela igång. Det blev bättre än väntat då både jag och elin dansade och sjöng för fulla muggar. Kim Fransson, Måns Zelmerlöv och Snow patrol var helt klart kvällens höjdpunkt om ni frågar mig.. Men å andra sidan var ju inte H.E.A.T, Alcazar och resten så dåliga dom heller. Kvällen kunde alltså inte bli så mycket bättre. På väg hem blev det middag på donken, och sen väntade en varm säng med ett flertal täcken. Himla mysigt slut på en lyckad kväll. Ska se till att slänga upp några bilder senare.
Puss så länge!
J.

picture perfect like a kodac moment


Datum: 2009-05-13 Tid: 17:35:47



       

Spexfoto idag då och temat för västerledsskolans klass 9E var "Utbrända". Med övertoperat hår, sönderbrända tröjor och aska över hela kroppen var vi redo för kameran. Måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet på våra outfits och förhoppningsvis blir bilden lika bra. Nu börjar jag verkligen inse att det inte är lång tid kvar på västerleddskolan och om en vecka är det redan klassresa. Det ser jag fram emot kan jag lova. Ovanför är iallafall några bilder från dagen, klicka på dom små för att se större... Enjoy!
J.

#


Datum: 2009-05-08 Tid: 18:09:38



I kvarteren bakom stationen
Jag frågade poeterna som satt där på rad
De bara glodde kaninögda rakt fram
Till slut, till slut sa de, va kan vi om sånt?
Kärlek är för dom, dom som har tur
Kärlek är för dom, dom som har tur
Kärlek är för dom, kärlek är för dom, va kan vi om sånt?


klicka på bilden för låten

just dance


Datum: 2009-05-06 Tid: 21:26:01



Vill du se mer av detta?
Klicka på bilderna!

kärlek är för dom


Datum: 2009-05-06 Tid: 20:54:33

Hej bloggen, bloggen hej.
Nu är jag ett år äldre än sist jag skrev, och ja jag vet: "Intresse-klubben antecknar" , "Intresse-toan spolar" och jag antar att någon just precis fick tag på "Intresse-flugan". Eller har jag fel?

Har spenderat hela dagen i sängen febrig och förkyld. Imorse kunde jag knappt prata. Det få ljud jag fick ut lät som om jag satt en kråka i halsen ungefär. (jag menar, det vet ju vilken svensson som helst hur det låter...visst?)
Julia, Johanna och Ken kom hit och åt tårta eftersom våran musiklärare än en gång gått in i väggen och musiken alltså var inställd. Resten av dagen har gått fort. Har jag inte sovit så har jag utklassat Mamma på kortspel. En otroligt händelserik dag med andra ord.. Tycker ni inte?

Gårdagen då. Min födelsedag. Ska jag vara ärlig så var den inget speciellt. Eller okej det är klart.. Det är ju inte varje dag man vaknar med tårta och paket, och heller inte varje dag som Julia och Johanna kommer inrusandes på lektionen med ballonger och serpentiner, så.. lite annorlunda var den nog ändå. Jag fick iallafall riktigt mysiga paket. Allt från pengar till en tepåse av Elin, och dessutom så fick jag en betalad övningskörnings-kurs så att jag efter den 25 maj kan börja övningsköra. Med andra ord vet ni när ni ska se upp där ute i trafiken. Hihi. Min födelsedag blev iallafall rätt mysig till slut och det tackar jag alla för.

Nu iallafall ska jag ta mig en kopp te och strax krypa ner under täcket. Jag måste bli frisk tills imorn så att jag och Elin kan påbörja vårat Greys anatomy maraton. Men först lite bilder:


5 maj - Mamma gjorde det rätt tydligt att någon fyllde år hos oss.


5 maj - Så här tvingade skölds mig att gå runt hela dagen.
Som ett vandrande paket ungefär.


6 maj - Den osminkade (och väldigt förkylda) sanningen.

Peace Out.
J.

don't get me wrong


Datum: 2009-05-04 Tid: 20:58:54


One down, four to go.. ja, skoldagar alltså.
Egentligen har jag ingenting att skriva, men jag tänkte bryta trenden jag har att inte skriva genom att klämma fram några ord iallafall. Så...

*10 minuters tänkande*

Vi har spexfoto på fredag. Det är väl det enda som händer i mitt liv för tillfället, då jag fördriver hela dagarna med att vänta på helg. Har dock ingen som helst aning om vad vi ska ha för tema, då det vi hade tänkt tydligen kunde misstolkas, så det fick vi inte ta nej. Om jag minns rätt så skulle vi komma överrens om det imorgon, så det blir nog bra ska ni se.
Annars då... Jag fyller år imorgon, dock känns det inte alls som det. Det roliga med att fylla år har lixom försvunnit med tiden som man blivit äldre. När jag var liten väntade jag i flera månader innan. Hela grejen med att fylla år var lixom mer spännande då. Jag kunde ligga sömnlös hela natten för att sedan ligga och tjuvlyssna då familjen slog in paket och gjorde tårta i köket på morgonen, och räkna varje steg de tog tills dörren öppnades och dom kom insjungandes med paket och allt. Sedan, dagen efter födelsedagen började jag redan räkna ner till nästa. Kalasen man hade också, dom älskade jag. Tårta, ballonger, paket, fiskdamm och allt vad det nu var.. Jag börjar faktiskt undra varför man slutade med det där. Får se om jag kanske slänger ihop ett barnkalas till helgen kanske. Skulle inte det vara något va? ;)
..Okej, missförstå mig inte nu. Jag menar.. det är klart det ska bli kul att fylla år och så, men det känns lixom inget speciellt bara. Fast att jag ska fira morgondagen med familj och favoriterna, och sen helgen med de bästa gör faktiskt att jag ser fram emot det rätt mycket ändå. Hihi.
 
Hm.. Börjar fundera på om jag inte ska gå och lägga mig snart, de där timmarna jag sov tidigare gjorde mig konstigt nog bara tröttare. Försöker egentligen undvika det faktum att jag måste städa, men känner att jag kanske ska lyfta på röva och ta tag i det, hur mycket det än tar emot.
Sen blir det definitivt sängen, så godnatt på er!
J.

let's not waste this precious time


Datum: 2009-05-03 Tid: 22:22:20


Söndagen är snart slut och det innebär ännu en lång vecka i skolan, men eftersom jag fyller år på tisdag blir nog veckan mindre plågsam. Jag har dessutom en rätt skön helg att se fram emot, men mer om det senare.

Hur har helgen varit då?
Min har varit himla mysig. Började med ett rätt okej valborg och i fredags låg jag ute på balkongen i flera timmar och solade. Gårdagen spenderade jag i huvudstaden tillsammans med Elin, hennes mor och mina päron. Härlig dag blev det, och till slut lyckades vi båda hitta det vi åkt dit för - varsin balklänning. (Med andra ord är det bara skor, väska och smycken kvar nu innan outfiten till vår-festen är komplett.) Kvällen igår spenderade jag hemma hos Elin, efter jag utklassat mamma på några omgångar av vänd-åtta. Hann inte mer än komma dit innan vi bestämde oss för att åka ner på stan och hyra film. Efter att vi spenderat närmsta halvtimmen med att komma överrens om någan bra blev det "Systrar i Jeans 1 & 2". Även fast Elin lyckades somna mitt i båda filmerna höll jag mig tappert vaken för att slutföra mitt filmtittande och det är jag glad att jag gjorde, för filmerna var verkligen värda att se. Helmysiga var dom.
Efter tog det inte lång tid innan jag somnade och vaknade upp imorse, hes som aldrig förr. Har varit rätt förkyld senaste dagarna och det blir bara värre, men konstigt nog är det mest morgon och kväll som jag är hes och så, annars är det bara huvudvärken som spökar. Men äsch, jag tror och hoppas på att det går över snart. En lätt förkylning kan nog inte vara till någon större skada så.

Idag iallfall har jag tagit det hur lugnt som helst. Inledde ett "Greys anatomy - Maraton" på säsong 1 imorse hemma hos Elin och när jag skulle hem så följde dvd'n med mig så det är nog inte så svårt att gissa vad som tagit upp all min tid under dagen. Har hunnit med att plugga lite också, men mer än så har det inte blivit. Nu hade jag tänkt att krypa ner i sängen och sova lite innan skolan kallar. Vi hörs närmare jul... Eller något sådant.
Godnatt!
J.

Valborg 09


Datum: 2009-05-01 Tid: 19:03:22


Min valborg var helt okej. Bortser man från en del saker så var den faktiskt rätt bra, men jag som aldrig riktigt varit så förtjust i valborg nöjer mig med det. Började dagen med att jag och Elin gick ner till coop för att inhandla inför den kommande picknicken. Vi köpte en massa godis och chips innan vi bunkrade upp med filt och allt vad det var nere i klosterparken. Efter någon timme kom Madeleine och Linda och gjorde oss sällskap i solen. Med chokladdoppade jordgubbar, världens största godispåse, lantchips och skön musik njöt vi av det härliga vädret och sällskapet och när Frida kom med bussen från uppsala drog vi oss vidare till nästa ställe. Egentligen skulle vi ta oss upp mot gröngarn, men då vi mötte Totte på vägen följde vi med han till Munkan. Elin gick hem och vi andra han knappt mer än hinna dit innan det inträffade något som gjorde att det var dags att dra vidare. Madeleine och Frida försvann så vi var runt 10 personer kvar som tog oss upp till Västerleden och hem till Sofie där vi spenderade närmsta timmar. Josefin, Hampus och Jesper kom dit ett tag, och vid halv elva mötte vi upp Frida och Madeleine igen och började promenera ner mot Tallörtsgatan. Vi gick in till Sandra en stund, och vid 12-halv 1 skulle vi bli hämtade av "Jake the snake" vid Enavallens ingång. På vägen dit mötte vi upp en himla massa folk igen och jag träffade på Johanna som var himla glad och sprallig. Fick världens största kram och jag trodde faktiskt att jag vara nära på att bryta revbenen där ett tag. Hehe... ;) 
Skjussen blev sen så vi satt hungriga och trötta vid Enavallen och lyssnade på fridas sjungande till låten "Jag är femton år". Försökte få vår chaufför att köra förbi donken, men vi fick nöja oss med att äta flingor och bröd som Josefin så snällt gick och hämtade då vi kommit fram till stugan, men det funkade ju faktiskt det också.
Hände inte så mycket mer sen. De var kallt hela kvällen och trots att jag gick runt med kofta, jacka, och två filtar på mig var jag i stort sett en isbit då kvällen började närma sig till slut. Lyckades få upp värmen med mjukisbyxor, tjocktröja, sovsäck, halssduk, vantar, mössa och en fleece-filt. Rätt påpälsad med andra ord.
I det stora hela så var kvällen faktiskt riktigt rolig, men som sagt, några saker gjorde den mindre bra, men det är inte värt att lägga ner tid på heller.  Tack till er som var med och gjorde dagen och kvällen himla mysig. Puss på er!
Så gott folk.. Hur var eran valborg?
J.