skin som den sol du är


Datum: 2009-06-15 Tid: 20:20:25Hej hopp!

Sommaren är här, trots att det inte märks alls på vädret, och eftersom jag jobbar är det inget sommarlov än så länge heller. Skolan däremot den är över och i fredags grät jag tills tårarna tog slut kändes det som.
Sista tiden på västerledsskolan med klassresa, cabaré och bal var något av det roligaste jag gjort och det kändes riktigt tungt att lämna allt nu.
Då vi samlades i arbetslaget i fredags kändes det som vilken skolavslutning som helst och att vi om två månader skulle samlas på samma ställe igen. Då ett flertal lärare tackade för tiden med oss så började man däremot inse att det snart var slut och med tårfyllda ögon lämnade vi skolans dörrar för sista gången.
Alla 9or och 8or samlades och vi började gå mot kyrkan. 9orna först. Jag, Frida och Linette som inte hade speciellt promenadvänliga skor lyckades hamna längs bak i ledet bakom alla 8or och då gav vi upp och fortsatte vandringen barfota.
Väl framme i kyrkan satt jag mest och intalade mig själv att inte gråta. Det var lätt till en början men då Sabina sjöng Hallelujah så var det svårt att hålla tårarna inne, men jag klarade det. Stipendium delades ut och Jennifer i min klass fick högst betyg på skolan med sina 12 MVG, så grattis till henne. Jag själv är nöjd med mina betyg då jag höjt mig i 3 ämnen (15 poäng) och till min förvåning fick jag MVG i spanska.
Efter jag sagt hej då till de flesta i min klass så brast det. Tårarna sprutade och först då förstod jag att det faktiskt var sista gången tillsammans med Västerledens bästa årskull - 93orna. En massa kramar och farväl senare satt jag med Mina syskon och Pappa på Kakelugnen och fikade, fortfarande med tårfyllda ögon.
Resten av dagen var katastrof, jag skrattade och grät i stort sett hela tiden och efter lite krångel inför kvällens planer så satt jag mig i bilen och åkte hem till Klara. Julia, Johanna, Elin, Agnes och Klara var redan där och det bjöds på god mat, allsång, dans, och "kortspel". Runt 9-tiden tog jag och Elin bussen till Hummelsta där Tor, Kim och Lisa mötte oss. De hade hittat en mysig stuga där en hel del folk var och kvällen blev faktiskt rätt lyckad, så tack för det folket.

Jag åkte hem vid 1 tiden, och en halvtimme senare satt jag i bilen igen på väg mot Lund. 126 mil och ett flertal timmar senare kom vi hem med en hund - Missy. Världens sötaste är hon, helt klart.

Annars så hare faktiskt inte hänt mycket alls. Jobbade i 6 timmar idag och tror vi spenderade ca 5 av timmarna med att rensa ogräs vilket var rätt drygt om jag får säga det själv. Jag får ju trots allt pengar för det sen så det funkar nog ändå faktiskt.

Nu ska jag krypa ner i soffan. Ett tjockt täcke, en tekopp och en hund i knät - För tillfället blir det inte bättre än så, men å andra sidan så klagar jag inte på det heller. Godnatt iallafall.
Puss på er!
J.

VÄSTERLEDSSKOLAN 2005 - 2009


Datum: 2009-06-11 Tid: 21:20:01

Jag tror inte riktigt att jag kan förstå att det redan är slut. 4 år har redan gått och vi ska nu gå vidare och lämna allt bakom oss. Jag minns första dagen i 6an som om det vore igår. Jag minns hur nervös jag var och hur stor jag kände mig då jag äntligen fick börja högstadiet. Efter det har tiden bara försvunnit. Under de 4 år jag fått spenderat med alla elever och lärare har jag stött på både med och motgångar men det är de bra sakerna ja kommer bära med mig och jag kommer alltid se tillbaka på Västerledsskolan med ett leende på läpparna. Det är på Västerledsskolan jag har växt upp. Det är där jag blivit den jag är och det är mycket tack vara alla mina klasskamrater, både i de klasser jag gått och i paralellklasserna, och de lärare jag haft.

Ska jag vara ärlig så har jag aldrig trott att jag skulle sitta med tårar i ögonen och se tillbaka på allt jag gått igenom dagen innan skolavslutningen. Jag trodde aldrig att det skulle bli så svårt, men när jag tänker efter så är det inte ett dugg konstigt. Jag har så många minnen på den här skolan, med de här personerna. Det är allt från Råsunda i 6an, Fotbollsträningarna i A-laget, Bryggholmen i 8an, Klassresan i 9an, Lucia, Cabaré, Vårbalen igår, och allt annat jag fått uppleva det senaste åren. Allt det kommer bli så sjukt svårt att lämna. De personer jag lärt känna har blivit några av mina närmaste vänner under åren. Jag har träffat så himla mycket underbart folk.

Det är klart. Vissa saker är mindre bra än andra. Många lektioner har man helst velat slippa, och alla prov och läxor man fått, men ärligt talat så är det bara en bråkdel av de saker man kommer komma ihåg mest.
Imorgon lämnar vi skolan och det är våran tur att möta verkligheten. Tack Västerledsskolan, Elever och lärare, för dessa 4 år. Jag kommer alltid komma ihåg de vi har delat med varandra, och vart vi än hamnar i livet så är det med er jag växt upp, och det är med er jag blivit den jag är. Tack 9A för de 3 år vi spenderat ihop i 6an,7an och 8an, och Tack 9E för det här sista året. Ni är underbara allihopa!
Lycka till nu!

make the most of it


Datum: 2009-06-08 Tid: 21:26:59

(hittade en gammal men rätt tuff bild på mig och viktor)

När jag väl börjat kan jag lika gärna bjuda till med ännu ett inlägg.
Egentligen har jag absolut ingenting att skriva, men hey, hindrar det mig? knappast.

Just nu sittar jag och småpratar lite med några fisar på msn. Lyssnar en massa musik också och skickar de allra bästa låtarna till Viktor för att bevisa min gudomliga musiksmak... Har inte hunnit med så många låtar än, men jag är nästan säker på att han håller med mig.

Känner att jag börjar bli lite övertrött också, det är lite svårt att missa då jag sitter och skrattar för mig själv åt i stort sett allting och så drygar jag lite extra sådär, men å andra sidan är det faktiskt rätt okej, för.. jag har ju inte tråkigt iallafall. Ehe.

Nu har jag inte så mycket annat att skriva. Känner att jag fått ut det jag vill och lixom lättat mitt hjärta. Så nu känns det bra. Det går bra nu. KOMPIS DET GÅR BRA NU!
- Oh no she didn't!
- Yes she did!
Okej. Nu förstår väl inte en kotte vad jag pratar om, men äsch... det är nog inte meningen heller.
Jag är övertrött som sagt. Har lixom kommit fram till att det är en rätt bra ursäkt då man är som drygast. Om folk klagar då äre bara att dra till med:
- Äääsch, jag sov rätt lite inatt, jag tror jag börjar bli övertrött.
Och då kan inte en enda person klaga.. Får vi hoppas iallafall!

Thriffa tycker jag ska skriva att det var hon som fick mig att börja skriva på bloggen igen och för att ingen ska bli ledsen så skriver jag det nu:
Det var Thriffa som fick mig att börja skriva blogg igen.
Woho! Nu var det sagt, och det känns som om sängen är rätt så mycket skönare än det är att sitta här och häcka, alltså - dags för mig att kila.
Godnatt nu va!
xoxo.
J.

tidsfördriv


Datum: 2009-06-08 Tid: 18:17:31

Milow - One of it

DAGENS VILL HA:
Tisdag, Onsdag, Fredag och Lördag, tack!
DAGENS KLÄDSEL: På och av, av och på.
DAGENS FRISYR: Vinden fixade den.
DAGENS LÅT: Västerledssången, helt klart!
DAGENS PLANER: Se inlägget nedanför.
DAGENS SAKNAD: Italien, EskF93 och tränarna.
DAGENS DUMMASTE: "Men då kommer ju folk tro att hon ska sluta på riktigt"... HAHA!
DAGENS MISSLYCKANDE: Då jag näst intill bröt foten när Jossy och jag var ute på cykeltur.
DAGENS KÖP: De sista biljetterna till imorn.
DAGENS GODIS: Sura körsbär :>
DAGENS HUMÖR: Taggad och nervös inför imorn.
DAGENS CITAT: "Ta en till KÅÅÅÅRRRV" - Elin Björk.
DAGENS ROLIGASTE: Våran Håkan är rätt kul!

en sång om ingenting


Datum: 2009-06-08 Tid: 17:27:55

Yo!
Det har blivit en liten paus på bloggen vilket ni säkert märkt, men den senaste tiden har varit rätt fullspäckad så har lixom inte blivit av att jag ens orkat starta datan, och det syns ju här på bloggen.

Men.. jag lever iallafall. Livet rullar på och det är nu min sista vecka på västerledsskolan. Planerna är inte färre än senaste veckorna utan snarare tvärtom. Imorgon spenderar jag och resten av cabaré-9orna hela dagen på joar för generalrepetitioner och klockan 18 imorgonkväll drar första showen igång och nästa klockan 20. Jag är helt sjukt nervös, men tror nog att det kommer bli rätt bra ändå.
På onsdag är det cabaré för skolan på morgonen, efter det ska hela klassen hitta nåt sjysst matställe och äta lunch ihop och på kvällen är det dags för bal, vårfest, middag, eller vad man nu väljer att kalla det. Outfiten till både det och skolavslutningen på fredag är iallafall fixad. Helt okej om jag får säga det själv.

Jag ser iallafall fram emot helgen då jag på lördag ska åka till Lund med hela tjocka släkten.. eller ja, familjen iallafall, och komma hem en familjemedlem rikare. Men mer om det sen.

De första 3 veckorna ska jag slita nere på rugbyklubben på något sorts sommarjobb. Att jag får pengar efter gör det rätt okej faktiskt. Annars så ser sommaren rätt härlig ut. Inte så mycket planerat utan jag tar det som det kommer istället. Det brukar lixom bli bäst så.

Nu ska jag ta mig en kopp te och krypa ner i soffan under ett täcke. Får se när ni får höra något från mig igen. Tänkte inte lova någonting eftersom det brukar bli lite mer spännande så.
Puss på er iallafall!
J.